Ashburn United States 0 donatori si 56 vizitatori online in acest moment
Contacteaza-ne - email: donatori@wvi.org | telefon: +4021-222.91.01

Cooperare transnațională, servicii de consiliere în carieră, calificare și recalificare pentru angajații din regiunile de dezvoltare Centru, Nord-Vest, Nord-Est, Sud-Vest, Sud-Est, Sud-Muntenia, București și Ilfov
POSDRU/164/2.3/S/134056

NOUTATI DIN PROIECTUL
“ATELIERUL DE MESERII”

„Atelierul de meserii” contribuie la dezvoltarea capitalului uman prin oferirea serviciilor de consiliere şi orientare profesionala angajatilor, cursuri de calificare si recalificare in domeniile: patiser, operator introducere, prelucrare si validare date, lucrator comercial, ingrijitor batrani la domiciliu, lucrator social si Infirmiera.

Fundatia World Vision Romania desfasoara acest proiect in parteneriat cu Ascendo SRL, Centrul de Resurse si Informare pentru Profesiuni Sociale CRIPS si L`Institut National de Formation et d’Application – INFA (Franta).

Prin acest proiect, 2.200 de persoane angajate, din mediul rural şi urban, vor fi sprijinite in dezvoltarea lor profesionala. Ne adresam cu precadere muncitorilor necalificati, celor cu nivel scazut de calificare şi persoanelor care doresc sa obtina o calificare suplimentara.

Participantii la proiect beneficiaza gratuit de consiliere şi orientare profesionala, cursuri de calificare / recalificare in meseriile: lucrator comercial, patiser, lucrator social, infirmiera, ingrijitoare batrani la domiciliu, operator introducere, prelucrare şi validare date.

Pana in prezent, 2.301 persoane au beneficiat de servicii de consiliere si orientare profesionala. In urma acestor servicii, fiecarei persoane i-a fost elaborat profilul vocational si pornind de la acesta, a fost informata cu privire la posibilitatile de dezvoltare personala.

In total 1.986 de persoane (membrii ai grupului tinta) au primit recomandari pentru a urma unul dintre cursurile sustinute in cadrul proiectului.
In luna iulie 2015 au fost demarate urmatoarele cursuri : Lucrator comercial Brasov, Ingrijitoare batrani la domiciliu Buzau, Lucrator comercial Zalau si Patiser Sarmasag.

Ca urmare a participarii la cursuri si a promovarii examenelor ANC, 461 de persoane din grupul tinta au obtinut certificatul de absolvire ANC recunoscut la nivel national : 51 s-au calificat in meseria de Lucrator comercial, 25 in meseria de Patiser, 29 au obtinut calificarea de Ingrijitor batrani la domiciliu, 110 de beneficiari s-au calificat in meseria de Infirmiera si 110 in meseria de Lucrator social. In luna iulie s-au finalizat si cursuri de Operator introducere, prelucrare, validare date. 137 de participanti la acest curs au obtinut certificate de calificare.

In perioada 8-9 iulie 2015, la hotelul IBIS – PALATUL PARLAMENTULUI, s-a desfasurat seminarul de transfer de bune practici “De la un model de succes in Franta la schimb de experienta transnationala”, organizat de Fundatia World Vision Romania alaturi de parteneri: Ascendo, CRIPS si INFA.

Din partea INFA – Institutul National de Formare si ocupare – Franta, au participat: d-na Laurence Lagorce – Director - Ile de France de l'INFA, Domnul Maxime Blanc – Coordonator al departamentului Sanitar si Social INFA, doamna Anita Emery – Director al departamentului Sanitar si Social INFA.

La seminar au participat: membrii echipei de proiect a Fundatiei, reprezentanti ai partenerilor: Ascendo, CRIPS si ai partenerului transnational INFA precum si ai altor furnizori de formare profesionala, formatori.

Asigurand accesul populatiei urbane cat si rurale la consiliere, orientare si formare profesionala, proiectul contribuie semnificativ la indeplinirea misiunii World Vision Romania si anume asigurarea unui viitor mai bun copiilor.
Persoanele interesate de inscrierea in proiect sunt invitate sa ne contacteze la tel. 0732.717.760 sau email angelica_moisescu@wvi.org, persoana de contact Angelica Moisescu.