Ashburn United States 0 donatori si 81 vizitatori online in acest moment
Contacteaza-ne - email: donatori@wvi.org | telefon: +4021-222.91.01

Ajuta-i sa aiba o gradinita de poveste!


Daca in zilele noastre, in mediul urban, prescolarii invata in gradinițe demne de secolul XXI, nu la fel putem spune despre copiii din Dezrobiti (jud. Valcea).

Ei invata si se joaca intr-o cladire veche, fara caldura si fara apa.
Gradinita nu a mai fost reconditionata de peste 20 de ani. Peretii sunt plini de mucegai, prin acoperis ploua si tencuiala de pe ziduri sta sa cada. In interior au o singura soba, dar care nu prea functioneaza. Parintii copiilor aduc fiecare dupa posibilitati lemnele necesare incalzirii salii de clasa. Parchetul este tot putrezit, iar o parte din geamuri sunt sparte.


Mie imi place foarte mult sa vin la gradinita. Facem multe jocuri, cantam, scriem, desenam, spunem poezii

Vara imi place mai mult, ca e cald; iarna trebuie sa stam imbracati in clasa pentru ca e frig, chiar daca doamna pune mereu lemne in soba. Ne ingheata manutele cand pictam sau coloram.

Gradinita ar trebui sa fie pentru orice copil o lume de poveste . Pentru cei 32 de copii din satul Dezrobiti gradinita in care invata si se joaca este mai degraba padurea in care s-au ratacit Hansel si Gretel. Pericolele ameninta la fiecare pas.  Este frig, umed si intuneric, caci  geamurile sunt sparte, peretii mucegaiti, acoperisul e crapat si lasa ploaia sa patrunda, nu este apa, nici  caldura – toate acestea pun in pericol sanatatea copiilor care vin aici zi de zi.
 

Inainte de masa doamna ne trimite mereu sa ne spalam pe maini, dar apa e foarte rece si inghetam.
 


“Cred ca fiecare copil, chiar daca e sarac, are dreptul sa mearga la gradinita. In prezent in gradinita noastra invata 32 de copii de varste diferite, care vin din satele invecinate, de pe o raza de peste 30 km. I-am impartit in trei grupe cu care lucrez simultan. Pentru ei nu conteaza ca e frig sau ca miroase a mucegai . Sunt foarte incantati de activitati, incat uita de conditiile din gradinita“ a declarat Tatiana, invatatoarea gradinitei.

Pentru a putea oferi copiilor o gradinita ca in povesti lansam o campanie de strangere de fonduri. Banii stransi vor fi folositi pentru renovarea  gradinitei si dotarea cu cele necesare astfel incat copiii sa isi poata desfasura activitatile educative in cele mai bune conditii.

Donatie pentru o gradinita ca in povesti - 100 lei
Donatie pentru o gradinita ca in povesti - 200 lei
Donatie pentru o gradinita ca in povesti - 400 lei

Totodata puteti face donatii si direct in conturile bancare de mai jos

Pentru donatii in lei:
RO26 BREL 0002 0007 3606 0100, Libra Bank Baneasa, cod Swift: BREL RO BU LIBRA INTERNET BANK SA- sucursala Libra Bank Baneasa

Pentru donatii in euro:
RO74 CITI 0000 0008 2502 4018 deschis la CITIBANK SA, cod Swift CITIROBU

Pentru donatii in dolari:
RO30 CITI 0000 0008 2502 4034 deschis la CITIBANK SA, cod Swift CITIROBU Cod fiscal RO9232411

Va rugam sa mentionati la sectiunea "detalii transfer" AJUTOR GRADINITA CA IN POVESTI
Acest cod ne va ajuta sa directionam rapid fondurile colectate catre aceasta cauz