Ashburn United States 0 donatori si 52 vizitatori online in acest moment
Contacteaza-ne - email: donatori@wvi.org | telefon: +4021-222.91.01

Peste 300 de părinţi vor participa la programul Şcoala Părinţilor în cadrul proiectului Alege Şcoala - o şansă pentru viitor! în judeţul Vâlcea




Patriarhia Romănă
 în parteneriat cu Fundaţia World Vision România  derulează Proiectul Alege Şcoala – o şansa pentru viitor!
 
Este un proiect Programul Operațional Capital Uman  
Componentă 1 Apel : POCU/74/6/18/18/Operațiune compozită OS. 6.2, 6.3, 6.4, 6.6 
Titlul proiectului: „Alege Școala o șansă pentru viitor 
Beneficiar: FUNDAȚIA WORLD VISION ROMÂNIA
Numărul de identificare al contractului: POCU/74/6/18/106002

 
Peste 300 de părinţi  vor participa la programul Şcoala Părinţilor în cadrul proiectului  Alege Şcoala - o şansă pentru viitor! în judeţul Vâlcea


Proiectul Alege Şcoala – o şansă pentru viitor a dat startul întâlnirilor din cadrul programului Şcoala Părinţilor în comuna Dănicei. Astfel, parinţii copiilor înscrişi în proiect s-au intâlnit  la Udreşti şi Lăunele de Jos pentru primele sesiuni.

“Şcoala Părinţilor este un program de educare parentală . Părinţii  vor fi unul dintre pilonii importanţi în procesul de educaţie al copiilor. Prin  aceste întâlniri  ne propunem  să venim în sprijinul părinţilor cu informaţii care îi vor determina pe aceştia sa fie mai implicaţi, să cunoască  mai bine nevoile de bază ale copiilor şi responsabilităţile pe care le au ca şi părinţi, să gestioneze adecvat relaţia părinte copil folosind modalităţi pozitive de parentalitate a copilului. Un alt rezultat aşteptat este acela de a apropia pe de o parte părinţii de şcoală şi pe de altă parte părinţii de proprii copii.”  a declarat Mina Popescu, psiholog  proiect  Alege  Şcoala- o şansa pentru viitor.

Scopul acestor întâlniri de educaţie  parental este de a preveni şi reduce abandonul şcolar al copiilor din proiectul Alege Şcoala- o şansă pentru viitor. Astfel, cel puţin 300 de părinţi vor participa la programul Şcoala Părinţilor din comunităţile Dănicei, Mihăeşti, Drăgoeşti şi Bujoreni, din judeţul Vâlcea.
Proiectul Alege Şcoala –  O şansă pentru viitor , face parte din Programul Operațional Capital Uman(POCU) 2014-2020, Axa prioritară 6 “ Educaţie şi Competenţe” şi se desfăsoară de către  Fundaţia World Vision România  în parteneriat cu Patriarhia Română .

Scopul proiectului este acela de prevenirea abandonului şcolar timpuriu a 1010 elevi preşcolari, şcolari şi adulţi vulnerabili din 5 comunităţi rurale din judeţul Vâlcea şi anume: Mihăeşti, Bujoreni, Drăgoeşti, Frânceşti şi Dănicei.