Ashburn United States 0 donatori si 50 vizitatori online in acest moment
Contacteaza-ne - email: donatori@wvi.org | telefon: +4021-222.91.01

Mândru să fiu fermier

Liceele/colegiile agricole din localitatile Miroslava, Husi, Brănesti, Slatina, Salonta,Turda, Ciumbrud, Prejmer au fost incluse in programul Liceele Agricole – “Hub”-uri locale pentru dezvoltarea fermelor mici si mijlocii, fiind sprijinite in demersul lor de furniza programe educationale relevante pentru nevoile viitorilor fermieri si intreprinzători mici si mijlocii din agricultura.
 Liceul Tehnologic Agricol „Mihail Kogalniceanu” Miroslava, Iasi
Prima instituție de invatamant agricol in limba romana din intreg spatiul romanesc, Liceul Tehnologic Agricol „Mihail Kogalniceanu” din comuna Miroslava, adauga istoriei de 185 de ani noi povesti de succes. Actualii elevi ai liceului „Mihail Kogalniceanu” le calca pe urme fostelor generatii, castigand premii la competitii de mediu sau comunicari stiintifice sau chiar punand pe picioare companii antreprenoriale, precum Spicy Gost care a creat Dulceata de Ardei Iute de Miroslava. 

Liceul Tehnologic nr. 1 Salonta

Avand o traditie de peste 100 de ani in agricultura, Liceul Tehnologic nr.1 din localitatea Salonta se adapteaza continuu contextului economic, pregatind elevii pentru meserii precum mecanic agricol, horticultor, technician veterinar, solicitate de agentii economici din zona si din judetele invecinate.
 Colegiul Agricol „Dimitrie Cantemir” Husi

Desi isi pastreaza cu perseverenta traditia in viticultura, oferta educationala a colegiului se extinde si catre specializari, cursuri si activitati extrascolare - cum ar fi Cercul de Apicultura - care ofera elevilor un start mai rapid ca intreprinzatori.Colegiul "Emil Negrutiu" Turda

Singura scoala din judetul Cluj care pregateste tehnicieni veterinari, Colegiul „Emil Negrutiu” din municipiul Turda ofera elevilor sai specializari nu numai in domeniul agricol, ci si in cel al industriei alimentare si al turismului.Liceul Tehnologic Agricol „Alexandru Borza” Ciumbrud

Liceul Tehnologic Agricol „Alexandru Borza” din localitatea Ciumbrud, municipiul Aiud, pregateste viitorii specialisti si tehnicieni in agricultura pentru schimbul de generatii si intarirea economiei locale. Misiunea liceului este de a educa si forma profesional specialisti capabili sa contribuie la cresterea nivelului de trai prin rentabilizarea agriculturii in acord cu programele de dezvoltare locala si regionala.

 

Colegiul National Agricol „Carol I” Slatina

La Colegiul National Agricol „Carol I” din Slatina profesorii imbina metodele moderne de formare profesionala cu rigurozitatea traditionala a primei scoli agricole din Romania infiintate in anul 1883 prin decret regal, cu scopul de a forma specialisti in agricultura cu o temeinica pregatire practica.

 

Liceul Tehnologic „Cezar Nicolau” Branesti

Identificarea nevoilor de cunoaştere a elevilor şi asigurarea condiţiilor optime de desfăşurare a orelor de curs, laborator şi instruire practică reprezinta scopul principal al Liceului Tehnologic „Cezar Nicolau” din localitatea Branesti. Dezvoltarea agriculturii, diversificarea si specializarea ramurilor de productie si a serviciilor a impus necesitatea crearii unui sistem de invatamant in care viitorii lucratori sa fie bine pregatiti. Este adevarat ca activitatea in agricultura nu este usoara dar exista interes pentru acest domeniu atat din partea elevilor, profesorilor cat si a comunitatii locale.
 

Colegiul pentru Agricultura si Industrie Alimentara „Tara Barsei” Prejmer

Agricultura de astazi nu mai seamana cu cea de acum 30 de ani. Cei care lucreaza in agricultura trebuie sa fie oameni pregatiti, sa fie in masura sa atraga fonduri europene, sa dezvolte o afacere in mediul rural. Colegiul pentru Agricultura si Industrie Alimentara „Tara Barsei” din Prejmer, judetul Brasov, ofera elevilor sai oportunitati de invatare practica atat prin intermediul facilitatilor proprii, atelier de mestesuguri, ferma didactica, clinica veterinara si laborator de industrie alimentara, cat si prin implicarea acestora in proiecte speciale, nationale sau europene.