Scrisori către Moș Crăciun: Elias vrea un tren și pe tatăl lui acasă

Dragă Moș Crăciun,  

Mă cheamă Elias și am 10 ani. Materia mea preferată este matematica pentru că este cea mai ușoară. Chiar dacă nu am note bune la toate materiile, la matematică mă pricep. Îmi place la școală să stau cu colegii și să ne jucăm împreună.  

Acasă suntem șase frați, iar mama are grijă de noi singură pentru că tata e plecat în Germania. Vorbim cu el la telefon în fiecare zi în pauza de prânz și îmi este foarte dor de el. De abia aștept să vină de Crăciun acasă. De Crăciun, nu facem bradul, dar primim cadouri. Anul trecut am primit un elicopter, dar anul acesta, Moșule, îmi doresc un tren. Chiar dacă nu am fost niciodată cu trenul, am văzut o dată unul cum a trecut pe șinele ferate și era foarte mare.  

Eu o ajut pe mama cât pot. Împreună cu frații mei mai mici dăm mâncare și facem curat la animale, facem curat în ogradă și desfacem păpușoiul. Cred că mama e mândră de mine când o ajut în fiecare an să greblez curtea. Cam două ore îmi ia, dar știu că mama e bucuroasă de ajutor. Mă duc și la unchii mei să îi ajut la căutat și cărat de lemne pentru focul din sobă.  

Dar în vacanța de iarnă ne lasă mama să ne jucăm toată ziua. Ne dăm cu sania, ne jucăm cu zăpadă și facem oameni de zăpadă. Anul trecut am făcut unul mare de tot că a trebuit să îi punem doi morcovi în loc de nas.  

Moșule, îmi doresc să vii și pe la mine și dacă poți, să vorbești cu Moș Nicolae să nu îmi mai aducă vărguță anul ăsta.  

Cu drag,  

Elias, 10 ani, clasa a 4, jud Vaslui